Den Norske Ledergruppen

Selskapets ledelse består av ledere som bringer flere tiår med kompetanse og erfaring

Del
Wintershall Dea Norge Hovedkontor Stavanger
Wintershall Dea Norge Hovedkontor Stavanger
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen

Selskapets daglige drift styres av en ledergruppe, som består av personer med utstrakt erfaring fra en lang rekke fagområder. Samlet har ledergruppen kompetanse og erfaring fra kjernefunksjoner som leting, store utbyggingsprosjekter, egenoperert produksjon og ikke-opererte felt. I tillegg har lederne bred ledererfaring og veileder medarbeiderne i arbeidet med å bygge et enda sterkere selskap. Teamet består av ledere med bakgrunn fra strategi og virksomhetsutvikling, HMSK samt reservoarstyring og -teknikk, i tillegg til ledere innen finans og jus. 

Michael Zechner

Managing Director

Zechner startet sin karriere i Wintershalls trainee-program hvor han jobbet i Argentina og Tyskland før han fikk stilling som senior geofysiker i Norge. Siden den gang har østerrikeren hatt ulike tekniske stillinger og lederstillinger innen en rekke felt, blant annet som operasjonsleder for ukonvensjonelle felt i Argentina og som leder for integrasjon og planlegging under den globale fusjonen mellom Wintershall og DEA. Før han begynte i sin nåværende rolle, var han direktør for den globale leteavdelingen i selskapet. Han startet i stillingen som administrerende direktør i Wintershall Dea Norge i mars 2022. Zechner har en mastergrad (Dipl.-Ing) i anvendt geovitenskap fra Universitetet i Leoben i Østerrike og videreutdanning i petroleumsøkonomi fra Technological Institute i Buenos Aires, Argentina.

Wintershall Dea Norge administrerende direktør Michael Zechner
Wintershall Dea Norge administrerende direktør Michael Zechner
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen

Jeg forventer at Wintershall Dea skal være et av de ledende olje- og gasselskapene i Norge, med en virksomhet som strekker seg både over hele verdikjeden og hele den norske kontinentalsokkelen. Min jobb er å bidra til å inspirere det utrolige teamet vi har i Norge slik at vi kan nå målene vi har satt oss.

Michael Zechner
Managing Director
Wintershall Dea Member of the Board Ole Martin Dahle
Wintershall Dea Member of the Board Ole Martin Dahle
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen

Ole Martin Dahle

Vice President HSEQ

Dahle har mer enn 15 års erfaring fra en rekke lederstillinger hvor oppmerksomhet rundt helse, miljø og sikkerhet, samt på å levere resultater har vært spesielt viktig. Tidlig i karrieren var han prosessingeniør i IGL Oil & Gas Consultants, og arbeidet flere år i Marathon Petroleum før han ble teamleder for drift i E.ON E&P og senere i DEA Norge. Han var leder for prosjekt- og teknologiutvikling i DEA før han ble HMSK-direktør i Wintershall Dea i Norge. Dahle har en mastergrad i offshoreteknologi fra Universitetet i Stavanger.

 

Roy Davies

Vice President Exploration & Subsurface

Davies startet sin karriere i olje- og gassindustrien i 2004 ved Schlumberger Research Centre i Boston før han flyttet til Norge for å jobbe i Rocksource ASA i 2005. I 2009 begynte han hos E.ON E&P Norge før han flyttet til London for å bli sjefsgeolog for E.ON E&P i 2013. Siden januar 2016 har han hatt ulike stillinger i leteavdelingen hos DEA Norge før han ble en del av ledergruppen i Wintershall Dea i Norge etter fusjonen i 2019. Han har en bachelorgrad og en doktorgrad i geologi fra Universitetet i Liverpool.

Wintershall Dea Member of the Board Roy Davies
Wintershall Dea Member of the Board Roy Davies
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen
Management Christian Ritzmann
Management Christian Ritzmann
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen

Christian Ritzmann

Vice President Finance

Christian har bred internasjonal erfaring fra olje- og gassbransjen og har tilbrakt mer enn halvparten av sin karriere utenfor hjemlandet Tyskland i forskjellige stillinger. Fra 1998 jobbet han fire år i Preussag Energie i Tyskland før han flyttet til Tunisia som finanskontrollør for OMV, deretter til Romania som sjef for rapportering og koordinering for OMV / Petrom. Christian begynte i DEA i 2009, og hvor han jobbet som regnskapsspesialist for datterselskaper og leder for forretningsstyring i Hamburg, og etterhvert leder for økonomi- og informasjonstjenester i Norge. Etter fusjonen med Wintershall i mai 2019 ble Christian visepresident finans for BU Egypt. Han begynte i Wintershall Dea Norge i juni 2021. Christian er utdannet innenfor Business Management Studies fra Osnabrück i Tyskland.

Ronny Hanssen

Vice President Production & Operations

Hanssen har 20 års erfaring fra hele verdikjeden innenfor olje og gass. Han har jobbet som porteføljeansvarlig på Dvalin- og Snorre-feltene. I tillegg har han ledet digitaliseringsarbeidet i DEA Norge. Før han begynte i DEA, jobbet Hanssen med porteføljeforvaltning og forretningsutvikling i det private aksjeselskapet Core Energy/Point Resources. Han har også flere års erfaring fra Total, hvor han jobbet med drifts- og prosjektarbeid både i Norge og i utlandet. Hanssen har en mastergrad fra NTNU og en Executive MBA fra Handelshøyskolen BI.

Wintershall Dea Styremedlem Ronny Hanssen
Wintershall Dea Styremedlem Ronny Hanssen
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen
Wintershall Dea Vice President Business Services Norge
Wintershall Dea Vice President Business Services Norge
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen

Tina Endresen

Vice President Business Services

Endresen er advokat og har tilbrakt mesteparten av karrieren sin innen olje- og gassbransjen. I tillegg til en periode som førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole, har hun jobbet i ulike advokatfirma i Bergen og Stavanger, inkludert nesten 10 år i advokatfirmaet Kluge hvor hun spesialiserte seg på petroleumsrett. Etter en periode utplassert i juridisk avdeling hos BP Norge begynte hun i Wintershall som juridisk ansvarlig i 2011. I 2019 ble hun utnevnt Vice President of Legal and Compliance i Wintershall Dea Norge. Hun ble Vice President for Business Services i 2024 med ansvar for HR, kommunikasjon og juridisk. Endresen tok juridisk embetseksamen ved Universitetet i Bergen i 1996. 

Bjorn Tore Viste Solheim

Vice President Commercial & Sales

Viste Solheim startet sin karriere som gass-og midtstrømforhandler hos BP. Videre fortsatte han karrieren i BP og hadde flere ledende stillinger både i Storbritannia og Norge, blant annet som Performance Manager og leder for forretningsutvikling og kommersiell virksomhet. I 2013 begynte han i E.ON i en global rolle som daglig leder for kommersiell. Gjennom to fusjoner, først med DEA, deretter Wintershall, fortsatte Viste Solheim å lede det kommersielle teamet for Wintershall Dea Norge og ble utnevnt til direktør for kommersiell virksomhet i 2021. Viste Solheim har en mastergrad i økonomi fra Universitetet i Bergen.

Porträt Bjørn Tore Viste Solheim
Porträt Bjørn Tore Viste Solheim
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen
Wintershall Dea Vice President Projects & Engineering Norge
Wintershall Dea Vice President Projects & Engineering Norge
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen

Stein Erlend Skei

Vice President Projects & Engineering

Skei har tilbrakt mesteparten av sin E&P-karriere innen prosjektledelse hvor han startet i Norsk Hydro før han gikk videre til ulike stillinger i Statoil, Elf, AkerBP og Vår Energi. Han har bred internasjonal erfaring hvor han har ledet prosjekter i USA, Midtøsten, Storbritannia og Frankrike, med perioder hvor han har ledet dypvannsprosjekter i Vest-Afrika. Før han ble en del av Wintershall Dea Norge som Vice President Projects & Engineering i 2024, var han visepresident for prosjekter i Vår Energi. Skei har en bachelor grad i kybernetikk og en mastergrad i ledelse. 

Nils Petter Norheim

Vice President Drilling & Wells

Norheim har mer enn 25 års erfaring fra boreindustrien med bakgrunn fra både kontraktør og operatør siden. Han begynte sin offshore karriere i Baker Hughes etterfulgt av 15 år i Equinor i ulike operative stillinger både onshore og offshore i Norge og internasjonalt. Norheim begynte i Wintershall i 2012 og var boresjef for feltutviklingen av Maria før han ble boresjef i Wintershall Dea Norge. I 2024 ble an utnevnt til Vice President Drilling & Wells. Norheim har en mastergrad (MsC) fra Universitetet i Stavanger med spesialisering innen boreteknologi.

Wintershall Dea Vice President Drilling & Wells Norge
Wintershall Dea Vice President Drilling & Wells Norge
Foto
Wintershall Dea/Thor Oliversen