Produksjonsboringen har startet på Nova

Stavanger
Del
Produktionsbohrung Nova
Produktionsbohrung Nova
Foto
Saipem

Wintershall Dea har startet siste del av borekampanjen på Nova-feltet før oppstart.

Borekampanjen med den halvt nedsenkbare boreriggen Scarabeo 8 består av tre produksjonsbrønner og tre vanninjeksjonsbrønner. Brønnene blir boret gjennom de to undervanns brønnrammene på feltet. Produksjonsstart på Nova er planlagt til andre halvår 2022.

Borekampanjen markerer en viktig milepæl for Nova-partnerskapet, med Wintershall Dea som operatør og Sval Energi, Spirit Energy og ONE-Dyas som partnere. Med undervannsutstyret installert og modifikasjonene på Gjøa-plattformen godt på vei, er dette den siste store jobben før produksjonsstart.

– Det er svært spennende å nærme seg slutten av utbyggingsfasen og se at feltet tar form. Nå ser vi fram til produksjonsstart i andre halvdel av 2022, sier André Hesse, prosjektdirektør for Nova.

Nova-feltet blir knyttet til Gjøa-plattformen, som vil bidra med vanninjeksjon og gassløft og være mottakerplattform for hydrokarbonene. Gjøa, som er elektrifisert med kraft fra land, vil også sørge for kraft til Nova, noe som støtter Wintershall Deas mål om nullutslipp fra egen produksjon i 2030.  

Nova ligger i den nordlige del av Nordsjøen, rundt 120 kilometer nordvest av Bergen og 17 kilometer sørvest av Gjøa-feltet.

Borekampanjen startet opprinnelig i slutten av oktober 2020, men ble satt på pause etter en hendelse med et juletre. Kontrakten med boreriggen West Mira ble terminert i mai i år.

Pressekontakter

Del