Funn i letebrønnen Ofelia i nærheten av Gjøa

Stavanger
Del
Wintershall Dea Ofelia i nærheten av Gjøa
Wintershall Dea Ofelia i nærheten av Gjøa
Foto
Odfjell Drilling

Neptune Energy har gjort et oljefunn i Ofelia-prospektet i Nordsjøen, hvor Wintershall Dea er partner. Ifølge operatør Neptune Energy, anslås funnet å inneholde mellom 16 og 39 millioner fat med utvinnbar olje. Funnet vurderes som en mulig tilknytning til det nærliggende Gjøa-feltet, i sammenheng med Hamlet-funnet, som ble kunngjort tidligere i år.

Området hvor Ofelia- og Hamlet-funnene er lokalisert er et fokusområde for Wintershall Dea. Selskapet er operatør av undervannsfeltene Vega og Nova, som er tilknyttet Gjøaplattformen, hvor selskapet også har en andel på 28%. Funnene er eksempler på Wintershall Deas undervannsekspertise i Norge, og styrker selskapets ambisjon om å utvikle funn så effektivt som mulig.

"Dette siste funnet er nok et eksempel på at vi lykkes med vår strategi for nærfeltsleting i Norge. Ved å utvikle funn som kan kobles til eksisterende infrastruktur, reduserer vi ledetider og minimerer utslipp," sier Roy Davies, VP Exploration i Wintershall Dea Norge.

Ofelia ligger i PL929-lisensen, omtrent 20 km nord for Gjøa-plattformen og 58 km vest for Florø. Letebrønnen ble boret til et dyp på 344 meter. Boreoperasjonen ble utført av Deepsea Yantai, en halvt nedsenkbar rigg operert av Odfjell Drilling.

Ofelia er Wintershall Deas fjerde nærfeltfunn i Norge i 2022. De tre andre funnene er Hamlet som ble kunngjort i mai, og Storjo og Newt i Skarv-området som ble kunngjort i henholdsvis juli og august.

Partnere i Ofelia er Neptune Energy (operatør og 40%), Wintershall Dea (20%), Pandion Energy (20%), DNO Norge (10%) og ABP Norge (10%).

Pressekontakter

Del