Logistikk på Brage: Ny avtale gir økt effektivitet

Brage
Del
Brage’s supply vessel Energy Swan WintershallDea
Brage’s supply vessel Energy Swan WintershallDea
Foto
Golden Energy Offshore

Wintershall Dea har inngått en fartøydellingsavtale  med Equinor om å dele forsyningsfartøy til plattformer i nærheten av Brage. Avtalen sørger for mer effektiv logistikk i  området.

Fra og med 25. mai begynte Brages forsyningsfartøy Energy Swan også å levere tjenester til de nærliggende plattformene Statfjord A, B, og C samt Veslefrikk. Lastingen koordineres på Mongstad-basen, og Energy Swan vil følge en fastsatt rute mellom plattformene.

«Dette vil være en helt ny ordning for kollegene våre på Brage. Fra å ha et fartøy som er 100 % dedikert til Brage, må de nå omstille seg til å dele Energy Swan med andre plattformer og være en del av en fastsatt rute», sier Arne Kjetil Nilsen, leder for logistikk og marine operasjoner hos Wintershall Dea Norge.

Avtalen med Equinor innebærer at Energy Swan vil være i regelmessig drift, noe som fører til lavere bruk av drivstoff og mindre CO2-utslipp sammenlignet med å ha flere fartøy i drift.

«Vi er alltid på jakt etter måter å effektivisere driften på, både når det gjelder kostnader og utslipp. Dette er en smart måte å oppnå begge deler på, i en tid når hele industrien leter etter løsninger på en ekstraordinær situasjon. Vi setter stor pris på alt det harde arbeidet som teamene i både Equinor og Wintershall Dea har lagt ned for å oppnå dette», sier Børge Nerland, produksjonsdirektør i Wintershall Dea Norge.

Om Wintershall Dea

Wintershall Dea er Europas ledende olje- og gasselskap og kan skilte med mer enn 120 års erfaring som operatør og prosjektpartner langs hele E&P verdikjeden. Selskapet, som har tyske røtter og hovedkontor i Kassel og Hamburg, driver med effektiv og ansvarlig leting og produksjon av olje og gass i 13 land verden over. Wintershall Dea har virksomhet i Europa, Russland, Latin-Amerika og MENA-regionen (Midtøsten og Nord-Afrika) og har en global oppstrømsportefølje. Selskapet er også involvert i transport av naturgass og er dermed også en aktiv aktør innenfor midtstrømsvirksomhet.

Wintershall Dea er et resultat av fusjonen mellom Wintershall Holding GmbH og DEA Deutsche Erdoel AG, i 2019. Selskapet sysselsetter i dag rundt 2 800 ansatte fra mer enn 60 land.

Pressekontakter
Del