Produksjonsbrønnene på Dvalin-feltet er ferdig boret

Stavanger
Del
Wintershall Dea Production site Dvalin field
Wintershall Dea Production site Dvalin field
Foto
Wintershall Dea

Boringen av produksjonsbrønnene på Dvalin-feltet i Norskehavet er avsluttet, og siste etapper mot produksjonsstart er i gang.

På tross av dårlig vær i begynnelsen av 2020 og corona-epidemien, har Wintershall Dea trygt gjennomført fire-brønnskampanjen på litt over ett år.

– Gjennomføringen av borekampanjen på Dvalin-feltet er et tydelig tegn på hvordan vi utvikler funn på norsk sokkel til drivverdige felt. Til tross for unike utfordringer det siste halvåret, er vi nå klare til å legge ut på siste etappe av Dvalin-utbyggingen. Utbyggingen vil bidra til å øke vår produksjon fra Norge, sier prosjektdirektør for Dvalin, Thomas Kainer.

Dvalin er et undervannsfelt på Haltenbanken i Norskehavet og blir knyttet til Heidrun-plattformen via en 14,9 kilomter lang rørledning. Ferdigstillelsen av de fire HPHT-brønnene er av de siste store milepælene i prosjektet.

Tilsammen ble det boret 18 203 meter i løpet av kampanjen. De fire brønnene ble boret av Tranceocean Arctic og med svært gode HMS-resultater.

– Teamet fra Wintershall Dea og kontraktørene har levert de fire brønnene med svært gode HMS-resultater, høy kvalitet og med stor effektivitet. Vi har sjelden vært gjennom perioder med så dårlig vær over lang tid som i vinter. Vi har aldri opplevd noe i nærheten av corona-pandemien. At alle involverte har levert disse brønnene med en så høy standard under disse forholdene, viser en fantastisk One Team-spirit, sier Tore Øian, boresjef på Dvalin prosjektet.     

Dvalin-feltet er en satellitt til Heidrun-plattformen i det ressursrike Haltenbank-området i Norskehavet, rundt 260 kilometer nord for Kristiansund. Gassen fra Dvalin vil eksporteres til Nyhamna gassterminal via rørledningen Polarled.

På Haltenbanek ligger også det Wintershall Dea-opererte Maria-feltet, som får gassløft fra Heidrun og også bruker infrastrukturen i nærliggende felt.

Pressekontakter
Del