Produksjonsstart på Solveig-feltet i Nordsjøen

Del
Wintershall Dea Platform Edvard Grieg
Wintershall Dea Platform Edvard Grieg
Foto
Lundin Energy Norway

Produksjonen har startet på Solveig-feltet i den norske delen av Nordsjøen.

Undervannsfeltet består av fem brønner knyttet til den nærliggende Edvard Grieg-plattformen som mottar brønnstrømmen og sørger for vanninjeksjon.

Den første brønnen er nå satt i produksjon, og vi forventer at de to produserende brønnene som gjenstår, vil starte produksjon innen utgangen av året. De to injektorbrønnene forventes å komme i drift tidlig neste år.

«Solveig understøtter vår posisjon på Utsira High-området i Nordsjøen ved å øke produksjonen vår og understreker med det Edvard Griegs betydning som knutepunkt i området», forteller Adrian White, Asset Manager i Wintershall Dea Norge. «Med Edvard Grieg som allerede har gode produksjonstall, og Solveig som kommer i drift som planlagt, kan operatør Lundin og de øvrige lisenspartnerne skilte med svært gode resultater.

Solveig vil øke de norske reservene våre betydelig og vil øke levetiden til Edvard Grieg – vertsplattformen som sørger for elektrifisering av Solveig. Lundin og OMV er lisenspartnere på både Solveig og Edvard Grieg, og Wintershall Dea eier 15 % i begge felt.

«Vi har som mål å være karbonnøytrale innen 2030, og elektrifisering vil være en avgjørende faktor for at vi skal klare dette. Solveigs lave karbonintensitet passer perfekt inn i våre langsiktige planer», fortsetter White.

Press Contact

Del