Wintershall Dea tildeler kontrakt for integrerte brønntjenester til Baker Hughes

Stavanger
Del
Wintershall Dea Baker Hughes
Wintershall Dea Baker Hughes
Foto
Wintershall Dea/Jan Eirik Gjerdevik

Wintershall Dea har tildelt en fireårig rammekontrakt til Baker Hughes for levering av integrerte brønntjenester.

Tildelingen kommer i forkant av en rekke Wintershall Dea-opererte brønner som selskapet skal bore med den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Norge i årene som kommer.  

– Tildelingen av denne kontrakten er et nytt, viktig skritt i gjennomføringen av vårt ambisiøse boreprogram de neste tre årene. En langsiktig avtale gjør at vi kan dra fordel av et mangeårig samarbeid med en dyktig leverandør. Det sikrer også kontinuerlig forbedring i leveransen av nye brønner på ulike felt og at vi jobber som «One Team», sier Nils Petter Norheim, leder av boring og brønn i Wintershall Dea i Norge.

Wintershall Dea planlegger å bore syv produksjonsbrønner i forbindelse med feltutbyggingen på Maria og Dvalin Nord i perioden 2023 til 2026. I tillegg skal selskapet bore en ny injeksjonsbrønn på Nova-feltet, minst tre letebrønner og muligens også avgrensningsbrønner for karbonlagringslisensen Luna. Brønnene skal bores med boreriggen Transocean Norge etter at Wintershall Dea og OMV tildelte en kontrakt i september 2022 for eksklusiv bruk av riggen. Det østeriske oljeselselskapet OMV har inngått en tilsvarende rammeavtale til Baker Hughes.

– I en tid med oppsving i markedet, er det viktig at vi inngår smarte og langsiktige avtaler med leverandørene for å sikre oss tilgang til personell med høy kompetanse de neste årene, sier Norheim.  

– Vi er svært glade for å samarbeide med Wintershall Dea og OMV om denne spennende muligheten for integrert brønnkonstruksjon og komplettering, sier Abdou Beloucif, OFSE Europe North Sea Caspian vice president i Baker Hughes. - Rammekontrakten styrker vår satsing på leveranse av høykvalitetsløsninger og ekspertise til kundene våre, og vi ser frem til å støtte opp om Wintershall Deas og OMVs ambisiøse boreprogram de neste fire årene og videre fremover.

Wintershall Deas avtale med Baker Hughes er i utgangspunktet på fire år, men avtalen kan forlenges for to nye toårsperioder.

Pressekontakter

Del