Lengderekord for brønn fra Brage-plattformen

Del
Wintershall Dea Arbeiter in Kran
Wintershall Dea Arbeiter in Kran
Foto
Wintershall Dea/Screen Story

Den siste brønnen fra Brage-plattformen er nesten 200 meter lengre enn Mount Everest er høyt.

Verdens høyeste fjell rager 8848 meter over havoverflaten. Rekordbrønnen som nylig ble boret fra Brage-plattformen i Nordsjøen er 9023 meter lang og ble avsluttet på 1000 meter under havoverflaten.

– Vi operer på grensen av det teknisk mulige. Derfor er det ekstra gøy når vi når målene vi setter oss, og i tillegg borer den lengste brønnen selskapet noen gang har boret offshore. Denne brønnen vil bidra til å forlenge produksjonstiden fra Brage-feltet, sier Mark van Aerssen, boresjef på Brage for Wintershall Dea.  

Brage-feltet ble oppdaget i 1980 og begynte å produsere 1993, med en tiltenkt levetid til 2006. Nye teknologiske utviklinger har forskjøvet grensen, og da Wintershall Dea overtok feltet i fra Statoil i 2013, ble levetiden for feltet forlenget til 2030.

– Vi har som mål at Brage skal produsere utover 2030. Feltet har skapt verdier for partnerne og det norske samfunnet i mer enn 25 år allerede. Nå har vi som mål å forlenge verdiskapning fra Brage med enda flere år, sier van Aerssen.

Dette er andre gang boreteamet i Wintershall Dea har slått en rekord på Brage i år. Første gang var med en 8,5 kilometer lang brønn.   

Pressekontakter
Del